AIK mot SM-guld 2018

Vilket spel och vilken trygghet AIK från Solna visar upp just nu. Efter plumpen mot Norrköping borta tog man sig direkt i kragen när man slog Hammarby med 1-0 i stockholmsderbyt. Detta följdes under dagen upp med en säker seger med 2-0 borta mot IFK Göteborg. Nu är det inte mycket som talar för något annat än att AIK vinner guldet för första gången sedan 2009.

När det gäller dagens motståndare, IFK Göteborg, ser det dock betydligt mörkare ut. Nu har man bara tagit två poäng på de fem senaste matcherna. Lägg då till att man ska möta Hammarby på bortaplan i nästa match där det mycket väl återigen kan bli noll poäng. Det har börjat blåsa en del på Kamratgården och det är nog många AIK:are som är glada att situtationen inte är den omvända.

AIK ställs nu mot Dalkurd i nästa match vilket antagligen blir en mumsbit. Efter det väntar Djurgården i ett Stockholmsderby inom kort, nämligen den 21 oktober.

AIK med ett extra ess i rockärmen

AIK leder alltså Allsvenskan med sex poäng, motsvarande två vinster. Ponera då att Norrköping eller något annat lag skulle ta in detta på de återstående matcherna. Ja, då plockar AIK fram sitt extra ess i rockärmen. Just nu har man nämligen en överlägsen plusstatistik när det kommer till målskillnaden. Om man jämför med Norrköping, som får sägas vara den stora utmanaren, ligger man på många mål plus. I prakikten innebär det antagligen att Norrköping kan behöva plocka sju poäng mer än AIK på de resterande matcherna. Och det lär väl inte ske?

Det ska helt klart väldigt mycket till för att AIK ska tappa serieledningen. Det som kanske talar emot AIK är att man har ett par svåra matcher kvar. Exempelvis har man Malmö och Djurgården kvar att möta. Norrköping å andra sidan har mött de främsta topplagen redan.

 

Leave a Comment