Live stream på internet

Livestream är ett vanligt begrepp för att exempelvis kolla på live-sänd sport på nätet. Streaming generellt är densamma oavsett vilken typ av tjänst man använder, vad som däremot varierar är kostnaden för livestream tjänsten, vilket utbud som erbjuds, prestanda och kvalité på sändningen.

Gratis live stream på nätet

Det låter ibland för bra för att vara sant när vi exempelvis ser spelbolag erbjuda gratis live stream på nätet. Det är ofta högkvalitativ sport som erbjuds, där vi kan följa de allra högsta fotbollsligorna, tennisturneringarna och hockeyligorna i världen. Mängder av sport erbjuds för livestream helt gratis. Hur kommer det sig att spelbolagen erbjuder gratis live stream? Det är främst för att konkurrensen bland diverse spelbolag har ökat markant de senaste åren, varpå spelbolagen behövt vidta åtgärder för att ge deras kunder det lilla extra. Att just erbjuda livestream i allmänhet, men gratis livestream i synnerhet, är det kanske bästa alternativet för att dels göra sina befintliga kunder nöjda och dels locka till sig nya kunder på marknaden. Det är främst de mest etablerade spelbolagen som har möjlighet att erbjuda livestream av hög kvalité, då kostnaderna för rättigheter generellt är väldigt höga. För just livestream hos spelbolag är huvudkravet mot deras kunder att man i stort sett endast skall ha ett registrerat spelkonto och oftast ett minimum-saldo på spelkontot om endast en (1) krona. Det här innebär att kunderna i första hand väljer just det spelbolaget och således också väljer den platsen när det kommer till betting på sport. Det här är ett otroligt generösa tjänster som erbjuds, då vi både kan spela på matchen och sedermera följa spänningen live.

Hos spelbolaget Unibet kan man streama mängder av sport. Streama ATP Tennis, Serie A, Champions League-kval, UFC, La Liga och mycket mer – helt gratis. Så här gör du för att ta del av gratis live stream:

unibet_stor

Rättigheter för live stream

Rättigheter för diverse ligor inom sport är en förhandlingsfråga. Exempelvis Premier League, som är den dyraste ligan att tillhandahålla rättigheter för, är det få aktörer som har finansiella muskler nog för att förhandla till sig. Det är således endast ett bolag i Sverige (Viaplay) som sänder den här ligan. Samma gäller för Allsvenskan och övriga toppligor runtom i världen, för all typ av sport. Dessa bolag behöver ta ut en avgift för att kunna erbjuda livestream för detta, men till grund för detta ligger även en otroligt bra plattform med högupplösta matcher. En annan streaming tjänst är Cmore som exempelvis tillhandahåller rättigheter för allsvenskan, superettan, SHL, PGA touren och mycket mer. Det är emellertid också en betaltjänst som man prenumererar på månatligen för att få tillgång till deras breda utbud. Streaming tjänster som dessa är också de bästa, där både prestandan och kvalitén på matcherna som sänds är som högst, men också att de lagt tunga resurser på att få tillgång till de bästa och mest eftertraktade ligorna.

För att vara konkurrenskraftiga inleder sådana här bolag samarbeten med exempelvis spelbolag, där man erbjuder framförallt nya kunder exempelvis en gratis streaming månad, eller kraftigt reducerade priser för tjänsten. Just nu ingår cmore ett samarbete med spelbolaget redbet, där man kan ta del av en gratis streaming månad hos cmore.

Ta del av gratis stream för allsvenskan och mängder av övrig sport. Så här gör du för att streama allsvenskan gratis:

Leave a Comment