SHL visar sig från sin bästa sida

Den kanske största charmen med svenska SHL har genom alla år varit att serien är otroligt jämn. Varje år finns det visserligen vissa lag som är större favoriter till SM-guld än andra. Faktum är dock att det inte sällan är något annat lag som vinner än det som är förhandstippade vinnare innan grundserien drar igång. Säsongen 2018 / 2019 ser inte ut att bli ett undantag. Kanske är SHL mer oviss än på flera år? Det känns så.

Många lag pendlar mellan toppen och mitten och det är poängmässigt ruggigt jämnt när vi nu gått in i 2019. Ett exempel är Djurgården som under tidig höst såg ut att kunna bli den kanske största favoriten till att vinna titeln. Vad hände sen? Ingen vet. Djurgården dippade ordentligt i form och som det ser ut just nu kan det mycket väl bli så att laget behöver kriga för att ens nå en slutspelsplats.

Underhållning på hög invå

För den inbitne supporten kan det såklart vara jobbigt att ens lag har sådana formsvackor. För de som emellertid kanske inte håller lika hårt på ett lag och mest följer SHL via stream eller liknande är det dock riktigt underhållande.

Vi såg nog alla Rögle som laget som skulle agera riktig slagpåse när ett tiotal matcher hade spelats av SHL. Sen då? Laget är helt klart med i kampen om slutspelsplatserna och har bra chans att ta sig dit. Lyckas man återstår så klart att se.

Just nu är det hela nio lag, placerade 1-9, där det bara skiljer sju poäng lagen emellan. Med lite otur riskerar man alltså att med en dålig streak med exempelvis tre raka förluster i matchraden halka ner från toppen till nedre delen av halva tabellen. Men som vi inledningsvis nämnde – visst är det detta som är charmen med att titta på SHL? Det tycker i alla fall vi på redaktionen.

Leave a Comment