Svenska Cupen i full gång

Som vi alla fotbollsälskare av svensk fotboll har väntat. För några månader sedan spelades den sista Allsvenska omgången där AIK till slut stod som segrare av Allsvenskan. Det har nästan känts som en evighet sedan den omgången, därför var det riktigt kul att gruppspelet i Svenska Cupen drog igång för ett par veckor sedan.

Som bekant ändrades upplägget i Svenska Cupen för några år sedan vilket minst sagt blivit en succé. Intresset har ökat avsevärt och det känns absolut inte längre som någon avslagen försäsongsturnering. Den här cupen tar verkligen alla lag på allvar. Med anledning av att alla satsar på att gå långt i cupen blir matcherna spännande från start. Det märks dock att det är tidigt på säsongen där ett antal skrällmatcher redan ägt rum. Frågan är om det reder ut sig nu när sista gruppspelsomgången spelas i helgen och i början av kommande vecka?

Svenska Cupen kan ses via live stream där det likt Allsvenskan och Superettan är TV4 Play som äger rättigheterna. Du behöver ett konto för att kunna streama matcherna från svenska cupen, möjlighet att anskaffa ett längre paket finns men du kan även köpa ett månadspaket om du hellre vill testa på en kortare period.

Flera skrällar i cupen

Vi har redan sett flera skrällar i Svenska Cupen. De största cupfavoriterna Malmö har sett riktigt rostiga ut i turneringen. I första matchen slog man med nöd och näppe Degerfors med 3-2. Detta följdes upp med en förlust mot Öster på bortaplan vilket var riktigt oväntat. Eftersom det bara är ett lag som går vidare har därför inte Malmö slutspelsplatsen i egna händer inför den sista matchen i gruppen. Förutsättningarna är glasklara – om Öster tar minst en poäng mot Degerfors i sin match är Malmö ute ur cupspelet för den här säsongen.

Även Stockholmslagen AIK och Hammarby tappade poäng mot mindre meriterade lag förra helgen, nämligen Norrby respektive Eskilsminne. Båda lagen vinner visserligen sina grupper vid en seger i sista omgången men det krävs alltså antagligen tre poäng.

Slutligen är även Östersund utslagna efter att man bara lyckats ta en poäng mot Halmstad och Karlstads BK. Mycket oväntat där ÖFK åkte på en tung förlust mot KBK i förra matchen.

Får vi se fler skrällar nu när sista matcherna ska spelas i helgen? Det återstår att se.

Leave a Comment