Vintersäsongen är här – I sällskap med andra vågen

Det är mycket som inte är sig likt det här året. Och alltihop började en dag i slutet av 2019, när en nyheten om ett virusutbrott i kinesiska Wuhan slog till. Jaha, sa nog de flesta och tänkte inte så mycket mer på saken. Ännu ett i raden av influensor.

Det var bara det att den här gången var det värre. I slutet av mars satt 3 miljarder människor i karantän världen över. Och ganska snart började idrottsevenemang skjutas upp och ställas in. Så småningom lugnade det hela ner sig något, samtidigt som befolkningen började slappna av. De olika ligorna startade upp under sommaren och SHL tuffade igång som den brukar göra. Nästan ingen låg på intensiven längre i Covid-19.

Sedan kom larmen. Smittan ökade snabbt igen, och sjukhusen började åter fyllas. Från att få släppa in först 50, sedan 300 personer på matcherna gick regeringen ut med nya direktiv – nu får det bara vara 8 personer samtidigt. Dock har man inte rätt att begränsa besökare i butiker och restauranger.

Hur blir det med vinterns idrottsevenemang?

Frågan är nu vad som händer med vinters alla sporter. Skidskyttet har redan haft svensk premiär i Idre (Stina Nilsson 11:a i sin debut!) och nu rullar evenemangen igång så sakteliga. Den alpina cirkusen, längdskidor och skidskytte – Världscuperna står alla på startlinjen och Skicross har också snart premiär. Engelsk fotboll pågår för fullt. Och som det ser ut med Covid-smittan just nu så är risken överhängande att flertal tävlingar kommer att få avgöras utan publik. SHL är ju en bit in på säsongen 20/21 och där ekar läktarna tomma.

Så när man inte kan heja på sitt lag på hemmamatcherna tvingas man ta till andra metoder för att överhuvudtaget få se matchen. Ett sätt är ju att logga in på sitt favoritcasino och kolla om de eventuellt livestreama evenemanget – har du ett konto och en peng insatt som täcker ett bet så kan du i många fall kolla in åtminstone de populäraste idrottshändelserna. Men långt ifrån alla.

Återstå att slå på teven. Som tur är finns det en hel del kanaler som sänder massor av sport på tv, däribland rena sportkanaler. Störst av dem är Cmore som har ett gediget utbud av sportsändningar. Sedan finns det också rena streamingtjänster, som Viaplay, Eurosport Player och Dplay, som också bjuder på en hel del evenemang.

Så det finns egentligen ingen större risk att du ska missa när Leksand spöar Frölunda igen eller det rafflande derbyt mellan United och City i Premier League. Visst är det lite trist att inte kunna gå på matchen, men i ärlighetens namn: hur många av vinterns alla sporthändelser hade du gått och tittat på ändå? Jo, kanske fotbolls- eller hockeymatcher när laget har hemmamatch – men alla andra idrotter då? Inte hade vi åkt till Kontiolahti och Hochfilzen för att kolla på skidskytte eller till Milano för att se Ibra karatesparka in nästa mål?

Live betting och livestreaming

Vi svenskar älskar att spela på sport, och vi har nästan det i oss med modersmjölken. Det började redan på 30-talet med stryktipset. På den tiden gick vi ner på stan för att fylla i våra tipskuponger, men numera sker allt mer av bettingen på nätet. Och har vi inte möjlighet att se matchen IRL eller på tv så finns det mycket bra streaming hos både LeoVegas och Unibet. Tillsammans med livestreamingen finns också möjligheten att följa med vad som händer i matchen och samtidigt lägga live bets på t.ex. vem som gör nästa mål eller vem som hamnar i utvisningsbåset härnäst.

Nån gång ska väl den här pandemin vara över. Till dess är vi glada över att det finns bra alternativ för att kunna se på idrott på tv eller i datorn.

Leave a Comment